Wie ben ik?

 

Wie ben ik?

"I am a spiritual being having a human experience" 

 

En in deze menselijke ervaring ben een vrouw, een partner, een moeder, een stiefmoeder, een schoonmoeder, een oma, een dochter, een zus, een tante, een mantelzorger, een nicht, een vriendin, een collega, een acupuncturist, een massagetherapeut, een yogadocent en ik ben nog zoveel meer. Ik draag de naam Claudia en ik wil je graag wat meer vertellen over mijn wezen.

 

Zoals je ziet, heb ik veel verschillende rollen gekregen om als mens te mogen ervaren. En ik kan je vertellen dat dat een hele ervaring is. Ik probeer zoveel mogelijk te genieten van de rollen die ik makkelijk vindt en van de rollen die ik wat uitdagender vindt, probeer ik weer zoveel mogelijk te leren, want volgens mij zijn beide ook de bedoeling in onze menselijke ervaringen. Heb jij ook rollen die je makkelijk of juist uitdagend vindt?

 

Een aantal jaar geleden kwam yoga op mijn pad. Waar ik heel erg dankbaar voor ben. Eerst heb ik alleen yogalessen gevolgd om dichterbij mezelf te komen, bij mijn wezen, want ja wie ben ik. Later ben ik Yoga Teacher Trainingen gaan volgen om mezelf hier nog meer in te verdiepen. Ik ben mijn vrouwelijke Guru's dan ook erg dankbaar dat ze in mijn leven zijn gekomen, dat ik met ieder van hun een diepe en innerlijke verbinding voel en dat ik mezelf heb kunnen en mogen laten groeien in het wezen die ik nu ben. 

 

Na mijn ervaringen en het verdiepen in yoga, kwam de Chinese geneeskunde op mijn pad. Fascinerend hoe de Chinese geneeskunde naar de mens kijkt en naar ziekten. Om mezelf hier verder in te verdiepen ben ik diverse opleidingen, workshops en cursussen gaan volgen in de Chinese geneeskunde. Ik ben afgestudeerd als VoetreflexPlus therapeute, Chinli/Tuina masseur en Chinfood, Vijf Elementen Voeding consulente, om ruim 3 jaar geleden te beginnen met de opleiding tot acupuncturist bij Qing-Bai. Een uitdaging om deze pittige studie in de Covid-pandemie te volgen, maar inmiddels ben ik volledig afgestudeerd én heb ik mezelf gespecialiseerd in vrouwengezondheid. Waarom vrouwengezondheid? Omdat vrouwen fascinerend zijn, net als de Chinese geneeskunde zelf.

 

In dit eerste blog heb ik je iets meer vertelt over wie ik ben, zodat je het wezen achter de blogs een beetje kent.

 

Liefs,

Claudia