Kinderwens & Fertiliteit

Helaas is zwanger raken geen vanzelfsprekendheid, maar liefst 1 op de 6 vrouwen heeft moeite zwanger te raken. De oorzaken waarom het niet lukt zijn zeer uiteenlopend en daarom is er vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) ook geen standaard behandeling bij een zwangerschapswens. Elke vrouw met een zwangerschapswens vraagt om een individuele TCM diagnose en behandeling.

 

Het is raadzaam om drie maanden voorbereidingstijd te nemen op een zwangerschap of voor je begint aan een IUI, KID, IVF of ICSI traject. Deze voorbereidingstijd helpt om de cyclus te reguleren en de eicelkwaliteit en het endometrium te verbeteren. Soms heb je de tijd van drie maanden voorbereidingstijd niet, omdat je al midden in een regulier behandeltraject zit, ook dan biedt acupunctuur de juiste ondersteuning. 

 

De behandelingen vinden meestal één keer per week plaats en tijdens de menstruatieweek is het vaak niet nodig om te behandelen. Bij een IVF of ICSI traject kom je een keer extra voor de punctie en na de terugplaatsing om de innesteling te bevorderen. 

 

Ik vraag je alvast te beginnen met het bijhouden van een Basale Body Temperatuurcurve (BBT) en deze bij de eerst volgende afspraak mee te nemen. In de Westerse Geneeskunde wordt bij het bestuderen van de BBT vooral gekeken naar de 2 fasen van de menstruatie, de folliculaire en luteale fase, maar in de Chinese Geneeskunde halen we hier veel meer informatie uit en kunnen we de TCM diagnose en behandeling veel meer fine-tunen. Download hier de BBT-lijst.

 

 

Ondanks dat de aandacht vaak meer uitgaat naar de vrouwelijke fertiliteit, is het ook belangrijk het sperma van de man te bekijken. Is de kwaliteit en kwantiteit van het sperma voldoende? Een belangrijke reden om eventueel ook de man te betrekken bij de voorbereidingstijd. 

 

Je kunt bij mij terecht voor o.a. de volgende fertiliteitsproblemen:

  • onregelmatige of geen menstruatiecyclus
  • geen ovulatie
  • eicelkwaliteit & zaadcelkwaliteit verbeteren
  • PCOS
  • ondersteuning bij IUI, KID, IVF en ICSI
  • habituele miskramen

 


Meer informatie of een afspraak maken?

Heb je nog vragen over acupunctuur, hoe acupunctuur je kan helpen bij je kinderwens of wil je een afspraak maken, neem dan telefonisch contact met mij op.

Ik ben telefonisch te bereiken op 06-43080730.