Als je te hard werkt, te veel stress hebt of last hebt van onverwerkte emoties, dan kom je niet lekker in je vel te zitten en raak je uit balans. Je kunt dan klachten ervaren als:

  • hoofdpijn
  • futloosheid
  • gebrek aan energie
  • (over-)vermoeidheid
  • slapeloosheid
  • concentratieproblemen
  • darmklachten
  • pms en andere gynaecologische klachten

Een therapeutische massage werkt om terug in balans te komen. Ik gebruik vaak een combinatie van Tuina- en voetreflexPlus therapie. Hierdoor kan een behandeling heel klachtgericht werken, of juist ter vermindering of voorkoming van klachten.

Tuina- en voetreflexPlus therapie

Tuina (spreek uit twie na) betekent letterlijk ' duw en pak'. Het is een zeer effectieve massagetherapie, die in China - naast acupunctuur en kruidentherapie - een belangrijk en zelfstandig onderdeel is van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Bij Tuina maak je gebruik van verschillende massagetechnieken. Hierdoor wordt de energie gestimuleerd, afgeremd of geharmoniseerd. Elke behandeling wordt daarom steeds aangepast aan je gesteldheid van dat moment.

 

VoetreflexPlus is een combinatie van Westerse voetreflexologie en Chinese voetreflexologie. Niet alleen de reflexzones die corresponderen met de delen van het lichaam worden behandeld, maar ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten worden gestimuleerd. Bij voetreflexPlus worden daarom niet alleen je voeten behandeld, maar ook je onderbenen en knieën.

 

Naast Tuina en voetreflexPlus therapie kan er gebruik worden gemaakt van verwarmende moxa, cupping, guasha of een buikmassage. 

 

Werkwijze

Volgens de filosofie van de Traditionele Chinese Geneeswijzen is ieder mens uniek. Het behandelplan wordt op basis van jouw persoonlijke situatie opgesteld en je wordt behandeld volgens de holistische visie (lichaam en geest is één). Daarom beginnen we de eerste behandeling met een intakegesprek en een eerste massage.

 

Tijdens het intakegesprek brengen we je algemene gezondheid, levensstijl en klachten in kaart. Met deze informatie stel ik een persoonlijk behandelplan op. Een uitgebreid intakegesprek is niet altijd nodig. Heb je meerdere en/of chronische klachten dan zal het intakegesprek uitgebreider zijn. Vervolgens bekijk ik je tong en voel je pols. Bij elke vervolgbehandeling beginnen we met een kort vraaggesprek, het bekijken van je tong en het voelen van je pols.

 

Na elke behandeling geef ik je aanvullende tips met betrekking tot je voeding en lifestyle, zodat je thuis verder kunt werken aan je gezondheid.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht.

De eerste behandelingen vinden plaats met tussenpozen van 2 à 3 weken, daarna worden deze langer.