Veelgestelde vragen

Wanneer ben ik niet de juiste massagetherapeute voor jou?

 • Als je verwacht dat je klachten die al langer bestaan, binnen een paar behandelingen zijn verdwenen. De meeste klachten zijn niet binnen een paar weken ontstaan en hebben tijd nodig om te herstellen.
 • Als je niet openstaat voor het veranderen van je leefstijl. Het is belangrijk dat we samen aan je klachten werken. Ik middels de massagetherapie en jij middels het toepassen van alle adviezen die je van mij meekrijgt.

Behandel je ook mannen?

 • Nee, mijn specialisatie komt steeds meer te liggen op vrouwenklachten. Daarom heb ik besloten geen mannen meer te behandelen. De mannen die reeds in het cliëntenbestand staan, blijven welkom.

Wat is mijn werkwijze?

 • Volgens de filosofie van de Traditionele Chinese Geneeskunde is ieder mens uniek. Het behandelplan wordt op basis van jouw persoonlijke situatie opgesteld en je wordt behandeld volgens de holistische visie (lichaam en geest is één). Daarom beginnen we de eerste behandeling met een intakegesprek en een eerste massage.

 • Voor het intakegesprek krijg je digitaal een uitgebreide vragenlijst toegestuurd. Deze dien je zo volledig mogelijk in te vullen.
 • Tijdens het intakegesprek nemen we deze vragenlijst samen door en brengen we je algemene gezondheid, levensstijl en klachten in kaart. Met deze informatie stel ik een persoonlijk behandelplan op. Een uitgebreid intakegesprek is niet altijd nodig. Heb je meerdere en/of chronische klachten, dan zal het intakegesprek uitgebreider zijn. 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

 • Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht.

  De eerste behandelingen vinden plaats met tussenpozen van 2 à 3 weken, daarna worden deze langer.
 • Na 4 behandelingen vindt er een evaluatiemoment plaats.

Wordt de massagetherapie vergoed?

 • Ja, als natuurgeneeskundig therapeut ben ik aangesloten bij de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG) en ingeschreven in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBZC). Afhankelijk van jouw zorgverzekering worden de kosten van de therapeutische behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekeringspolis. Dit staat helemaal los van je eigen risico.