Ondersteuning bij borstkanker met acupunctuur en Oncoreflex

 

Als je de diagnose kanker krijgt, verandert je leven ingrijpend. Nadat de diagnose is gesteld volgt al heel snel het reguliere behandelplan.  Acupunctuur biedt ondersteuning voor, tijdens en na de reguliere behandelingen van chemokuren, bestralingen, hormoontherapie en/of operaties om de bijwerkingen zoals vermoeidheid, misselijkheid, spijsverteringsklachtenhoofdpijn, neuropathie (zenuwpijn) en slapeloosheid te verminderen. Ook wordt er ruimte geboden aan alle gevoelens en emoties die gepaard gaan met de diagnose kanker zoals angst, paniek, boosheid, onrust, depressie, verdriet en eenzaamheid.

 

De 4 behandelfasen bij kanker

De reguliere behandelfase:

De diagnose kanker is gesteld. Het reguliere behandelplan is gemaakt en al snel volgt er een operatie, bestraling en/of chemotherapie.

De acupunctuurbehandelingen zijn erop gericht om de bijwerkingen van de reguliere medische handelingen te ondersteunen. 

 

De herstelfase:

De reguliere medische behandelingen zijn achter de rug. 

De acupunctuurbehandelingen zijn er nu op gericht om het herstel te bevorderen.

 

De palliatieve fase:

De ziekte is niet meer te genezen.

De acupunctuurbehandelingen zijn er in deze fase opgericht om de kwaliteit van leven te behouden.

 

Terminale fase:

Het levenseinde nadert en de behandeling gaat over in het proces van stervensbegeleiding. Stervensbegeleiding is iemand liefdevol begeleiden om afscheid te nemen van het aardse leven. Soms spelen er nog onuitgesproken dingen. Soms kunnen mensen hun eigen emoties niet kwijt, omdat ze sterk willen/moeten blijven voor de geliefden die achterblijven. 

Vanuit een liefdevolle houding, waarin ruimte is voor alle gevoelens en emoties, ondersteunt de acupunctuurbehandelingen om dichterbij je gevoelens te komen en aanwezig te zijn in het verdriet, de pijn of boosheid, zodat je uiteindelijk je innerlijke rust vindt.

  


Meer informatie of een afspraak maken?

Heb je de diagnose kanker gekregen en wil je graag weten of acupunctuur iets voor je kan betekenen, neem dan telefonisch contact met mij op. Ik ben te bereiken op 06-43080730.