VoetreflexPlus massage bij Kanker (OncoReflex®)

VoetreflexPlus massage bij kanker (oftewel OncoReflex) is een complementaire massagemethode voor mensen die de diagnose kanker hebben of hebben gehad. De voetreflexPlus massage richt zich op lichamelijke en geestelijke ondersteuning.

 

De voetreflexPlus massages bieden ondersteuning voor, tijdens en na de reguliere behandelingen van chemokuren, bestralingen, hormoontherapie en/of operaties om de bijwerkingen zoals vermoeidheid, misselijkheid, hoofdpijn, neuropathie (zenuwpijn) en slapeloosheid te verminderen.

 

De voetreflexPlus massages worden gegeven vanuit een liefdevolle houding, waarin ook ruimte wordt geboden aan alle gevoelens en emoties die gepaard gaan met de diagnose kanker zoals angst, paniek, boosheid, onrust, depressie, verdriet en eenzaamheid.

 

 

De 4 fasen bij OncoReflex®

De reguliere behandelfase:

De diagnose kanker is gesteld. Het reguliere behandelplan is gemaakt en al snel volgt er een operatie, bestraling en/of chemotherapie.

De voetreflexPlus massages zijn erop gericht om de bijwerkingen van de reguliere medische handelingen te ondersteunen. 

 

De herstelfase:

De reguliere medische behandelingen zijn achter de rug. 

De voetreflexPlus massages zijn er nu op gericht om het herstel te bevorderen.

 

De palliatieve fase:

De ziekte is niet meer te genezen. De voetreflexPlus massages zijn er in deze fase opgericht om de kwaliteit van leven te behouden.

 

Terminale fase:

Het levenseinde nadert en de behandeling gaat over in het proces van stervensbegeleiding. Stervensbegeleiding is iemand liefdevol begeleiden om afscheid te nemen van het aardse leven. Soms spelen er nog onuitgesproken dingen. Soms kunnen mensen hun eigen emoties niet kwijt, omdat ze sterk willen/moeten blijven voor de geliefden die achterblijven. 

Vanuit een liefdevolle houding, waarin ruimte is voor alle gevoelens en emoties, helpt voetreflexPlus massage om dichterbij je gevoelens te komen en aanwezig te zijn in het verdriet, de pijn of boosheid, zodat je uiteindelijk je innerlijke rust vindt.

 

 

Netwerk voor OncoReflex® Therapeuten & Verwijsgids

Healthy Balance for Women is aangesloten bij het Netwerk voor OncoReflex Therapeuten en staat ook vermeld in de verwijsgids van IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland). Deze verwijsgids helpt je bij het vinden van informatie rondom kanker en ondersteunende behandelingen en begeleiding bij kanker.